De Heggenroos (Rosa corymbifera) is een struik die tot 3 m hoog kan worden. Deze soort komt frequent voor in struwelen en in hagen. Deze soort komt ook soms in knotbomen voor. Deze plant is vrij algemeen en lijkt op de hondsroos maar is behaard, vooral op de nerven van de bladonderzijde. De bladeren zijn enkelvoudig gezaagd.
– Groeit graag op kalkrijke grond en komt daar dus meer voor. –
De Beklierde Heggenroos (Rosa balsamica) is een wilde rozensoort met aan de onderkant op de hoofdnerf en de zijnerven van de deelblaadjes klieren en haartjes. Deze plant verschilt van de normale heggenroos door een meervoudig gezaagde bladrand en een blad met klieren. De blaadjes zijn dubbel tot meervoudig gezaagd. Deze plant is een sterke groeier en kan struiken tot 3 m vormen maar met een meer gedrongen groei dan bij de Heggenroos en Hondsroos. Verder heeft deze soort meestal zeer witte bloemen. De soort wordt aangetroffen in zonnige bosranden en in hagen, maar ook vaak vrijstaand. Deze soort komt niet veel voor maar is natuurlijk wel inheems.
– Rozenbottels zijn de vruchten en zaden van de wilde roos.
Door het hoge gehalte aan natuurlijke vitamine C helpen de rozenbottels in de vorm van verfrissende thee preventief en verlichtend bij verkoudheidsklachten. Vitamine C verhoogt de afweer tegen infecties
doneer Harm-Edens-ambassadeur Guusanke  initiator

Iedereen, die zich op welke wijze dan ook aangetrokken voelt door het project Burgerbosje, om te planten,
te sponsoren of op andere wijze te steunen, kan contact zoeken met de stichting Boargerboskje via info@burgerbosjes.nl

info@burgerbosjes.nl